Taloudellisuusajon kilpailut

Kansalliset säännöt ovat pääperiaatteiltaan yhtenevät kansainvälisten sääntöjen kanssa. Merkittvävin ero on massan huomioinnissa. Kilpailuauton valinta sekä kansallisiin että NEZ-kilpailuihin on suhteellisen suoraviivaista, koska kotimaan kisatuloksista on helppo simuloida NEZ-tuloslaskenta.

Pääperiaate säännöissä on luokkajako autojen energialähteen mukaan. Bensaryhmän (B) ja dieselryhmän (D) lisäksi kilpailuun voidaan järjestää ryhmät esim. etanoliautoille ja kaasuautoille. Kilpailukutsu paljastaa mille ryhmille (luokille) kisa järjestetään.

Sähköautot ovat periaatteellisesti mukana. Kisamatkat ovat vakiintuneet Suomen cup-kilpailuisas noin 200 - 250 kilometriin, mutta sähköautot eivät taida vielä päästä kisoja alusta loppuun. Vaihtoehtoisten energioiden autot on siis huomioitu säännöissä, mutta ne ovat siellä vielä uinumassa ja odottamassa mukaantuloaan omalla aikataulullaan.

Säännöissä huomioidaan varsin oikeudenmukaisesti kaksi hyvin lähellä toisiaan olevaa tulosta.

Taloudellisuusajokilpailut Suomessa

AL-Sport EcoRun Cup, kauden aikana ajetaan neljä osakilpailua, joista kolme parasta tulosta huomioidaan.

Muista, että ajankohtaisin tietoo löytyy AL-Sportin lajisivuilta ja alasivulta Kilpailut

Taloudellisuusajokilpailut maailmalla

NEZ EcoRun Cup ajetaan vuorovuosina Norjassa, Tanskassa ja Suomessa. Osallistujia tai kisajärjestelijöitä odoteaan jatkossa löytyvän myös NEZ-alueen (North European Zone) muista, kaikkiaan yhdeksästä, maasta. Maat ovat Venäjä, Viro, Latvia, Liettua, Tanska, Ruotsi, Norja ja Islanti. Linkki Tanskan 15. - 16.5.2015 kilpailun Facebook-sivuille (et tarvitse tunnuksia, klikkaa vain linkki auki. Sivut taitavat olla tanskaksi...).

Syyskuussa ajetaan Skoda Economy Run (Mlada Boleslav), kansainvälinen merkkikilpailu, Skoda Autoklub, Karel Vlcek. Skoda-kilpailu saattaa muodostua CEZ-alueen eli Keski-Euroopan mestaruuskilpailuksi vuonna 2016.

Mitäpä jos NEZ- ja CEZ-mestarit kisaisivat keskenään?

Zero Rally näytti Norjassa vakiinnuttaneen vuosittaiset kilpailut, mutta se peruttiin vuodelta 2013 ja sen jälkeen siitä ei ole kuulunut eikä näkynyt mitän. Se on ollut enemmänkin taloudellisuusajotapahtuma tai show, sillä se ei oikein ole ollut kilpailu jossa mitattaisiin polttoaineen tai energian kulutusta., s-posti zero@zero.no, puhelimet +47 995 62 669 tai +47 917 62 828

Total Economy Run (White River, Etelä-Afrikka), on pitkäaikasen historian kilpailu, jossa on ollut paljon kilpailijoita, esim. vuonna 2012 oli 50 autoa lähtöviivalla! Ennätysmenestyksestä huolimatta vuoden 2013 tai myöhemmistä kilpailusta tai ei ole kuulunut mitään...